Yeminli çeviri, noterlik kanunu gereği yeminli tercüman olmak için gerekli belgeleri ibraz etmesi ve noter huzurunda usulüne uygun şekilde yemin etmesi üzerine noterlerden yemin zaptı almış Yeminli Tercümanlar tarafından yapılır. Bu nitelikleri taşıyan yeminli çevirmen tarafından imzalanmış belgeler “Yeminli Tercüme” olarak geçerlilik kazanır.
Belgelerinizi ibraz edeceğiniz kurum veya kişilerin “Noter Tasdikli Çeviri” istemesi halinde, belgeleriniz her bir takımda belgenin aslı ve noter yeminli çevirmen kaşesi ve imzasını taşıyan tercümesi olacak şekilde, iki takım halinde hazırlanır. Noter belgelerinizi onayladıktan sonra bir takımı size teslim eder ve diğer takımı da, üzerinde sonradan değişiklik yapılmadığından emin olmak amacıyla, kendi arşivinde tutar.
Gerekli olması halinde, yeminli tercüman tarafından yapılmış ve noterden onaylanmış tercümeleriniz için Apostil Onayı yaptırabilirsiniz. Apostil (Apostille) Onayı, Valilikler ve Kaymakamlıklardan ücretsiz olarak yaptırılabilir. Apostil tasdiki gerçekleştirilen belge, 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonuna üye ve taraf tüm devletlerde geçerli bir belge olarak kabul edilir.
Ankara dışındaki noter onaylı ve yeminli tercüme taleplerinizi kurye, kargo veya e-posta yoluyla tarafınıza istediğiniz süre içerisinde göndererek karşılayabiliriz.